Te till 1000

Godmorgon! Då var det måndag igen och jag sitter som vanligt och rekar över blogg och mail med en kopp te innan dagen öser igång. Kaffe är gott men jag kan leva utan det – te däremot är favorit dryck nr 1 näst efter vatten och jag dricker det både till frukost, mellanmål, lunch och på kvällen. Sitter just nu med en kopp grönt vaniljte..

..men jag varierar med rött (för att det inte ska bli för mycket koffein) och svart om jag inte är på hemmaplan. Ovan några smaker jag gillar mycket och överst på pyramiden min nyfunna favorit av det röda med smak av mangostan/yoghurt.

Några fler anledningar till att ta en kopp extra, mer än att det är gott och värmande:

 • Innehåller mycket antioxidanter som kan motverka sjukdomar och åldrande. Mängden antioxidanter i en kopp te motsvarar ungefär två äpplen eller sju glas apelsinjuice!!
 • Det är både gott och billigt.
 • Innehåller tein som motverkar trötthet och theanin som är lugnande.
 • Koffeinet i te piggar upp. Te innehåller normalt omkring 50 mg koffein (ca hälften så mycket som kaffe), men kan variera en hel del beroende på tesort, hur man brygger, skördeperiod, produktionsmetod m.m.

Skål och ha en toppenmåndag!

15 kommentarer
 1. Sitter också med en tekopp i handen, det är så himla gott! Visste inte att det var SÅ nyttigt, men det känns ju bra! Jag har fastnat för grönt te och dricker det varje morgon. Är ju så frusen då, så det är perfekt med ett värmetillskott till kroppen 🙂 Trevlig dag!

 2. Då jag ännu inte lärt mig att dricka- och tycka om kaffe (trots flera försök) är det te som gäller även för min del. Dricker det, precis som du, både till frukost, mellanmål, efter maten och till kvällen. Dock föredrar jag löste och dricker endast påste i nödfall då inget annat finns att tillgå.
  Brukar variera både färg (svart, grönt, vitt eller rött) samt smak (neutralt, fruktigt, bärigt, blommigt osv.) mycket beroende på tillfälle, säsong och eventuella tillbehör. Det är en riktig liten vetenskap det där 😉
  Önskar dig en fortsatt fin dag!

 3. Finns inget som slår en varm kopp te efter en härligt promenad eller löprunda ute i vårsolen. Eller framför datorn läsandes en inspirerande blogg 🙂

 4. Jag är själv en utpräglad kaffemänniska men känner efter detta inlägg att jag borde ge tedrickandet en chans också! Hoppas du får en riktigt fin måndag 🙂

  Jag vill samtidigt passa på att tacka för en inspirerande blogg. Speciellt dina högklassiga och färgglada bilder peppar dag efter dag!

 5. Te är väldigt gott, finns så många goda smaker och kanon att det är så nyttigt! Har du koll på om det är vätskeutdrivande? Det skulle ju i så fall vara en nackdel, kaffe är ju det…. Ha en bra dag!

  1. Ja Therese – det är vätskedrivande. Själv dricker jag även mycket vatten, men det är klart – FÖR mycket te är nog inte heller bra. Som med allt 🙂

 6. Det finns en uppsjö av naturliga teer utan aromämnen som är där för att gömma smaken av teet. Prova ett riktigt grönt te utan smaksättning, men sådana teer ska man inte handla på påse.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras