Hallonpaj med mandelmjöl – recept

Steviasötad paj med vit choklad-gratinerade hallon på mördegsbotten av mandelmjöl – ännu ett lyckat gosaksexperiment jag gjorde igår.

Jag höftade fram receptet så det är svårt att ge exakta mått. Smör, mandelmjöl, vaniljpulver och stevia KAN inte bli äckligt ihop tänkte jag och blandade till en lagom konsistens. Ungefära mått till en liten pajform (ca 2 port):

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl stevia
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 25-50 g smör
  • 2 dl hallon
  • ett par bitar riven vit choklad
  • (kokos är säkert gott i degen/att strö över om man gillar det)

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser och tryck ut i smord ugnssäker form.
  2. Förgrädda pajskalet i 225° ca 15 min tills pajen fått fin färg.
  3. På med hallon och riven vit choklad och gratinera tills chokladen smält, ca 10 min.
  4. Ät tillsammans med en klick grädde eller glass (t.ex. min hemgjorda variant):
10 kommentarer
  1. Hej Hopp Anna! Den snygga bh:n med inlägg som du valt att gå upp en storlek i är det Röhnisch? Tacksam för svar! Ha en fortsatt bra superdupersöndag 🙂

    1. Vanligt socker – helt ok en lördag, men stevia är bra om man vill ligga lågt på kolhydrater eller hålla ett jämnare blodsocker. Alltså det höjer inte blodsockret & är kalorifritt. Dessutom en naturlig produkt till skillnad mot övriga konstgjorda sötningsmedel.

  2. Låter gott! Ska jag prova ikväll, men mängden stevia låter sjukt mycket, det lär ju bli supersött? Jag tror jag minskar en hel där.

    1. Som sagt – jag höftade mig fram till receptet så testa med lite mindre Stevia & ha i mer allt eftersom om du vill. Lycka till 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras