GLAD x 4

Tänkte vara en sån där jobbigt jävel som skriver om hur otroligt GLAD jag är idag. Igen 🙂

1. För att jag verkligen SPRANG de där fyra 1000-ingarna trots att jag velat in i det sista. Men tack vare inspiration från den här grymma tjejen blev det en tusenmetersintervall i 14,2, en i 14,4, en i 14,6 och sista i 15 km/h och totalt 7,5 km löpning. Detta plus 20 min på roddmaskinen för skidåkarmusklernas skull. Toknöjd med det!

2. För mailet från Finest.se med finalisterna i Finest Award. Senare i veckan går det att rösta och gissa vem som står med under de nominerade till ”Årets träningsblogg”? 🙂

3. För en väska full av träningsinspiration i vårens härliga färger. Var förbi mysiga Therése på Röhnisch-butiken och blev uppkittad, så jag lovar visa upp mycket snyggt framöver. Bara att titta på kläderna gör mig glad så hur ska de då inte kännas att träna i? ”Lucky me”

4. Men mest glad är jag ändå för att jag ÄNTLIGEN träffat en läkare som tar mitt problem med den stora seperationen mellan min magmuskler på allvar. Han suckade över hur jag blivit behandlad tidigare, över att de sagt att ”detta går ihop av sig själv och går att träna bort” och att de inte sydde ihop magmusklerna samtidigt som de opererade navelbråcket. Jag har en stor glipa på 5 cm över hela magen, ända upp till bröstbenet.

Jag grät en skvätt och förklarade hur jobbigt detta är. Alla frågor om jag är gravid, ja t.o.m. barnen undrar varför min mage ”fortfarande är tjock”. Att ständigt behöva gå och dra in magen (på bilden ovan avslappnad) för att inte få ont när jag lyfter, att inte kunna ha de kläder jag vill och att jag inte har råd med en operation på privat klinik. Nu är en remiss skickad till Danderyds kirurgmottagning och ett hopp är tänt 🙂

22 kommentarer
 1. Klart du ska skriva om när du är GLAD. Det smittar av sig. Är också glad i dag. Har cyklat en timme med trötta ben, men känns så gött efteråt. Hoppas det reder upp sig med dina magmuskler!

 2. Åh, vilka fantastiska anledningar att vara glad!!
  Den där väskan ser ju ut som rena godiset – blir kul att se dina outfits!

  Men vad skönt att du träffade en så bra läkare. Det var på tiden. All lycka till!

 3. Lyllo dig med fina nya kläder!!!!
  Och så bra att du träffade en bra läkare! Tänk om det verkligen blir operation…… gaaaa! Tuffa du!
  /Helena V

 4. Toppen att du äntligen hittat en läkare som tar problemet på allvar! Jag hoppas verkligen att du fortsätter rapportera om hur det går. Jag har själv samma problem men har hittills inte gått vidare och försökt söka hjälp. Tankarna finns där hela tiden ändå – att det inte är så kul att se gravid ut fast det är snart 3,5 år sedan jag födde andra barnet, att naveln putar ut och att man liksom alltid är lite trött i ryggen för att magmusklerna antagligen inte ger tillräckligt stöd (trots att de är starka!)…

 5. Åh – HÄRLIGT inlägg! Allt löser sig tillslut!
  Såklart sjukt bra jobbat på intervallerna – kul att jag kunde inspirera dig någon gång och inte bara tvärtom. 😉

 6. Grattis x 4! Jag nominerade dig såklart till Finest (borde betyda att jag får följa med på galan?) 😉 Kul att det gick vägen! Nu får vi se till att alla röstar på dig också. Kram

 7. Oh, vad roligt allt låter!!! Jag blir oxå glad, hahahaha. Kul när någon är glad =)
  WoW, håller tummarna för bra besked från Danderyds kirurgmottagning när du är där!!!
  Önskar dig en lycklig fortsatt kväll!!
  Kram kram

 8. Men vad skönt att du gjorde detta inlägg. Har följt din blogg ett litet tag nu och visste inte alls att du hade magmuskeldelning. Jag är väldigt överviktig och har alltid haft mage men efter min graviditet är inte magen bara sådär tjock som den alltid varit utan jag ser väldigt gravid ut. Magen är sned, putar åt olika håll och på ett ställe ser det ut precis som om huvudet på en bebis formar den. För det är faktiskt skillnad på att se ”bara tjock ut” och att folk alltid tror man är gravid. Jag går inte längre ut på krogen och undviker tillfällen där man dricker alkohol eftersom jag inte vill behöva förklara mig, mår uselt över detta och isolerar mig hemma. Så tusen tack för att du som är en inspiration för mig visar att du är ”mänsklig”. Visste inte ens att det fanns hjälp att få, finns det även för en tjockis som jag? Stor kram och tack <3 Jessica

 9. Kul att höra!
  VIll gärna höra mer hur du gick till väga! Vilken läkare? Ska be min skicka dit då också kanske. Får in fyra fingrar från revben ner till navel. Lycka till!!

 10. Hej,

  Det tänds ett litet hopp hos mig också när jag läser om ditt läkarbesök. Skriv GÄRNA mer om det! Jag har själv delade magmuskler och förstår PRECIS hur du känner dig. Ibland är jag så förtvivlat ledsen över magen att jag bara vill lägga mig på golvet och gråta. Det är så jobbigt med kläder som inte passar, menande blickar på magen, insinuationer om att jag inte tränar och ständiga frågor om jag är gravid. Sen känner jag en skuld att jag inte tränar mer eller äter bättre, då kanske den skulle försvinna?! Men samtidigt är jag ändå en ”medelsvensson” som tränar 3 pass/vecka och äter bra i veckorna men kanske släpper lite på kraven på helgerna… Jag är ”normalviktig” med ett normalt bmi (22,8) men ändå ett midjemått på 84 cm. 84 cm!!! Det är helt galet. Har i perioder tränat magen intensivt vilket resulterat i synliga rutor på övre delen av magen men fortfarande ”gravidmagen” kvar. Och det ser ju faktiskt bara ännu roligar ut. Ju mer jag går ner i vikt dessto större blir kontrasten :-/

  Dock har jag bestämt mig. I år SKA jag bli av med magen! Har bokar PT och hälsoundersökning. Ser jag inga resultat som pekar åt rätt håll innan sommaren så tänkter jag boka en konsultion med en plastikkirurg. Så som sagt jag är OTROLIGT intresserad av hur det går för dig 🙂

  För övrigt, tack för all inspiration du ger. Bästa peppningen när man egentligen är för trött för att orka träna och många bra tips på övningar!

 11. Vilket underbart inlägg. Fick mig att stanna upp och fokusera på saker som gör mig glad just nu och inte minst fick jag till mitt första intervallpass idag på mycket länge! Känns grymt men riktigt stumt i benen.

 12. TACK alla snälla! Jag kommer absolut skriva mer om min resa då jag vet att många lider av samma problem i det tysta. Helt sjukt att så många inte blir tagna på allvar.

  Kram på er <3

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras