Beroende

Ok – jag erkänner. Jag är en obotlig missbrukare och kommer så vara resten av livet. Läste någonstans att ett beroende ofta övergår i ett annat. T.ex. om en alkoholist slutar dricka behöver han/hon en annan form av kick för att hålla seretonin-nivåerna uppe och undvika depression. Träning är ett sätt.

Jag pratade om det här med Helena vid vårt långpass i söndags – om att vissa av oss människor (t.ex. hon och jag) är beroende av de där kickarna i livet. Av träning som ger stort endorfinpåslag (som långpass, intervaller och tävlingar) och utveckling. Vi behöver ständig påfyllning av starka känslor i livet – smärta, glädje, smaker..

..nyfikenhet..

..och KÄRLEK ♥

Idag körde jag ett sånt där smärtsamt och underbart benpass som man blir helt lycklig av. Jag hade energi och focus att göra varje övning, varje set och varje repetition perfekt. Dagens dos av träningsendorfiner och när barnen kommer hem från en lång dag på förskola/skola blir jag (som alltid när jag varit ifrån dem mer än en timme) nykär. Beroende var ordet.

8 kommentarer
  1. Hej!

    Jag funderade bara lite på vad för typ av musik du lyssnar på när du tex springer? Jag har svårt att hitta bra musik med bra tempo då jag gärna faller in i samma takt som musiken. Är allätare när det kommer till musik men dålig på att få ihop en bra träningslist, har du några tips?

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras