Low carb-gröt – recept

FRÖN är inte bara för fåglar utan även för oss som vill hålla oss mätta en längre tid, ha en väl fungerande och välmående tarm, ett jämnt blodsocker och behålla formen. En läsare undrade hur jag gör min gröt och det är verkligen lätt som en plätt. Varnar dock känsliga grötätare för en seg, slemmig konsistens men smaken är det inget fel på (speciellt inte serverad med proteinkräm).

Ingredienser 1 portion:

 • 2 msk hela linfrön
 • 2 msk psylliumfrön
 • 2 msk kruskakli
 • 2 msk pumpakärnor
 • 1 msk solrosfrön
 • (ev. 2 msk mandelmjöl)
 • 2 dl vatten

Koka upp och låt puttra i minst 5 minuter. Gör med fördel en större sats, förvara i en matlåda i kylen och micra valfri mängd nästa gång. Då har gröten dessutom ”satt sig” och blir inte lika rinnig. Servera gärna med bär, mandel, kanel och proteinkräm eller en klick kesella med vaniljpulver.

Efter hårdare träningspass (som söndagens långpass) har jag även i havregryn eller rågflingor för då behövs mer kolhydrater.

Hur du gör proteinkrämen ser du i det här filmklippet. Godast gjord av Gourmet-Pro där både Vanilla Cream och Double Chocolate är underbara. Finns på Bodystore och Gymgrossisten för 199 kr/kg.

P.S. Gymgrossisten har även speciellt utvalda tips på kosttillskott för tjejer här. D.S.

13 kommentarer
 1. Ursäkta mig men BLÄÄÄÄÄÄ!!! 😉 Jag pallar inte ens 1 tsk psylliumfrön i min havregrynsgröt, kör helt utan. Fixar inte slemmet… Ha, tur man är olika va?! Ha det fint!

 2. Här blev det också denna gröt till frukost men med lite havregryn i. Hur mycket linfrön är annars ok att äta? Har för mig att man inte ska äta för mycket av dem

  1. Linda jag vet inte vilken mängd som är farlig, men jag tror det handlar mer om krossade linfrön (hela tar kroppen inte upp lika lätt) och 2 msk är inte för mycket i alla fall.

 3. Gröten vågar jag mig inte på men din proteinkräm med Gourmet-Pro har jag börjat köra och den är yummy att blanda med kaffe – gärna varmt.

 4. … aproppå ingenting.. Om du gillar mint, och inte redan provat detta, kan jag rekommendera dig att droppa i mintessens i chokladproteinbollarna, och tillsätta lite extra kakao.. nomnom farligt gott!! =)

  Kramen

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras