Jultårta – recept

Dagen före dopparedagen är det full förberedelse på Lassebacken, nästan i klass med Ernst. Jag laddade upp med ett ryggpass på Jormgymmet och har sen dekorerat pepparkakor till bordsplasering och gjort en chokladtårta som kommer göra julen godare än någonsin.

Ingredienser kaka:

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 150 g margarin
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Kräm:

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 150 g mörk choklad

Kristyr:

  • 1 dl florsocker
  • lite äggvita

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, bröda en form.
  2. Smält chokladen.
  3. Rör margarin och socker. Tillsätt äggen + smälta chokladen och sist mjöl och bakpulver.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 35 min tills den är krämig inuti. Låt svarna.
  5. Koka krämen: Smält choklad och socker under omrörning i grädden. Låt krämen svalna och smeta sen ut över chokladkakan.
  6. Blanda florsocker med lite äggvita att spritsa tårtan med.

Lite godare jul!

 

9 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras