Dagen före dopparedagen är det full förberedelse på Lassebacken, nästan i klass med Ernst. Jag laddade upp med ett ryggpass på Jormgymmet och har sen dekorerat pepparkakor till bordsplasering och gjort en chokladtårta som kommer göra julen godare än någonsin.
Ingredienser kaka:
-
150 g mörk blockchoklad
-
150 g margarin
-
2 dl socker
-
4 ägg
-
1,5 dl vetemjöl
-
0,5 tsk bakpulver
Kräm:
-
1,5 dl vispgrädde
-
3 msk socker
-
150 g mörk choklad
Kristyr:
-
1 dl florsocker
-
lite äggvita
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175 grader, bröda en form.
-
Smält chokladen.
-
Rör margarin och socker. Tillsätt äggen + smälta chokladen och sist mjöl och bakpulver.
-
Häll smeten i formen och grädda kakan ca 35 min tills den är krämig inuti. Låt svarna.
-
Koka krämen: Smält choklad och socker under omrörning i grädden. Låt krämen svalna och smeta sen ut över chokladkakan.
-
Blanda florsocker med lite äggvita att spritsa tårtan med.
Lite godare jul!
Mmm den tårtan såg inte dum ut! Önskar dig en riktigt God Jul!
Mums =) Gott recept..
God Jul !!!!
Önskar dig Anna och din fina familj en underbar jul!
Kram!
Tack desamma fina Betty! Fick inte till att kommentera hos dig – men oj vad mysigt ni har det.
Kram!
Oh my god vad den såg god ut! Vi äter aldrig tårta på jul men jag kan nog tänka mig att börja om jag får testa denna… 😉
God jul Anna!
Det chokladtårtan såg underbar ut 🙂
God Jul kram Teres