Plåtmat för hela veckan – middagstips!

En plåt och en ugn är mina favoritredskap vid matlagning. Det går nästan att slänga in vad som helst och låta det sköta sig själv medan jag fixar med annat. Ovan min klassiska kycklingfilé med grönsaker (aburgine är ett hett tips) som får bli kvällens middag och nedan fler middagstips på plåt för hela veckan:

  • Nacchos med tacofärs och riven ost – perfekt snabblagad helgmiddag.
  • Ugnsstekt falukorv (senap, ketschup och riven ost i hacken). Själv får jag lyxkorv gjord av föräldrarnas kött, men nu finns även bra alternativ i butiken med hög kötthalt. Tips – släng på grönsaker och potatis på samma plåt!
  • Ugnsstekt röding. Riktigt smör ska det va på plåten som du sen gör en god gräddsås av tillsammans med fiskspadet.
  • Lasagne. Går ju att variera köttfärsen med massor, t.ex. vego eller kyckling.
  • Ugnspytt av veckans rester.
  • Ugnsstekt laxfilé med flingsalt, dill, peppar och pressas citron + massa härliga grönsaker.
6 Comments
  1. Alltså, hur kan ALL di mat se så fantastiskt god ut?! Blir alltid lika hungrig.

    Och förresten, en lite felplacerad kommentar angående om bilder är motiverande eller irriterande – för mig är det enbart motiverande, utan någon som helst tvekan! 🙂

  2. Håller helt med dig – ugnen är grym! Själv har jag snöat in på grytor med kokosmjölk…skär ner och låt det puttra på spisen medan du gör annat = win! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.