Choklad- och kokosdoppade vaniljproteinbollar

Julgodis i kombination med byggstenar, nyttigt fett och god choklad låter väl ok? Jag fick ett infall att variera och lyxa till mina vanliga proteinbollar igår och använde Gourmet-Pro vanilj istället för choklad, samt riktig 70%ig choklad att doppa i.

Mjuk vanilj/mandel inuti och, efter en stund i kylan på balkongen, hårt skal av choklad med kokos. Smaskiga, men jag ångrar att jag inte testade ha i lite kanel eller pepparkakskrydda och hackade nötter för julsmak och gott tuggmotstånd. Eller saffran? Ett tips till dig!

Ingredienser ca 10 bollar:

 • 2 dl Gourmet-Pro vanilj
 • vatten till lagom fast konsistens (ca 3 msk)
 • 0,5 tsk vaniljpulver
 • 2 msk kokosolja
 • 0,5 dl mandelmjöl
 • kokosflingor
 • 70%ig choklad
 • vit choklad (kan uteslutas)
 • ev. pepparkakskrydda/kanel i juletider

Gör så här:

 1. Smält chokladen över vattenbad.
 2. Blanda proteinpulver, vaniljpulver, mandelmjöl, smält kokosolja och vatten – lite i taget tills du arbetat ihop en tjock smet.
 3. Rulla bollar som du sen vänder i smält choklad, mörk eller vit, och rullar i kokos.
 4. Ställ svalt en stund eller frys in. Njut ihop med kaffe, te eller varför inte en kopp glögg? Eller glögg-te om du vill fortsätta hoppa sockerkicken.
8 kommentarer
 1. En liten fråga, vet fi nåt om proteinpulver under graviditet? Har läst någonstans att man ska låta bli de stämmer det? Jag tänker att man kanske i första hans ska nära ”vanlig” mat men att pulver kan vara ett komplement typ efter träning och så. Både om man är gravid eller inte…

 2. MUMS! Jag gjorde dessa i dag och jag måste säga: Vilken scceé!! 🙂
  Jag ändrade lite i receptet då jag inte hade alla ingredienser hemma och la till lite:
  Hade endast lite kokkosflingor så de la jag i smeten i stället. La även i lite lakritspuler, verkligen gott!
  Rullade de i 85%-ig mörk choklad från Lindt. Dessa kommer vara svåra att bara ta en till kaffe i eftermiddag.
  Tack för tipset. Perfekt för en gravid diabetiker med lite svajjande blodsocker hoppas jag! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras