Gudagoda sallader – hemligheten!

sallad_serv.jpg

Tänkte avslöja hemligheten bakom att jag aldrig tröttnar på SALLAD!

kycklingsallad15.jpg

Såklart krävs massa goda grönsaker – färska och från ugn, någon typ av proteinkälla, gärna god permasan- eller fetaost och bra fett, t.ex. från avocado och  pumpakärnor. Ovan dagens som bestod av isbergsallad, körsbärstomater, paprika, gurka, broccoli, avocado, sojabönor, keso, permasanost, pumpakärnor, ugnsgrillad kycklingfilé + champinjoner, paprika och aburgine. OCH i botten blandat med isbergsalladen…

ceasardressing.jpg

Ceasardressing! Så god, krämig och passar till mer än klassisk ceasarsallad. Jag gör ofta dubbel sats av receptet nedan som räcker i 1-2 veckor för mig och mannen. Så vid idétorka är det bara att ta vad vi har hemma, klicka på min ceasardressing och njuta.

Ingredienser till ca 5 dl ceasardressing:

 • 2 äggulor
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 msk vitvinsvinäger
 • 2 tsk pressad citronsaft
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 sardeller
 • 3 dl rapsolja (funkar även med olivolja)
 • ½ dl finriven parmesanost
 • salt & peppar
 • vatten

Gör så här:

 1. Mixa äggulor, sardeller, vitlök, senap, vitvinsvinäger och citron slätt.
 2. Tillsätt oljan i en fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa.
 3. Tillsätt finriven parmesan och vispa för hand eller med elvisp till en tjockare vit kräm, likt majonäs.
 4. Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare.
 5. Smaka av med salt och peppar.
 6. För klassisk ceasarsallad – gör en sallad av romansallad, coctailtomater, bitar av grillad kyckling och riven permesanost.
 7. Knaperstek bacon och lägg på salladen, samt ringla över ceasardressingen och garnera med brödkrutonger.
5 kommentarer
 1. God kväll! Måste verkligen prova din cesardressing. Jag tänkte jag skulle försöka dra ner lite på kolhydraterna på kvällsmaten och äta mer sallad men kan ibland känna att jag inte blir ”nöjd” om jag äter en större portion tror du att jag vänjer mig vid att bara äta sallad + protein? Men mitt största problem (som jag anser) är kvällsätandet, är ibland väldigt sugen och/eller småhungrig och det spelar ingen roll om jag ätit bra och mycket under dagen, blir fortfarande sugen, vad tror du behöver kroppen ha något eller är det bara en dum ovana? Brukar du äta senare på kvällen efter middagen? Vad äter du då? Med vänlig hälsning, sofie

 2. Älskar sallad och ceasardressing passar utmärkt till annat än tråkig ceasar sallad. Vem vill förresten ha romansallad och krutonger med pArmesan? Möjligen fåglar…Din sallad ser helt klart roligare ut! Och dressingen ska jag spara och göra.Kram

 3. Tack för receptet på ceasardressing! Jag vet inte varför jag aldrig provat det tidigare, men jag kan absolut tänka mig att den dressingen är god till allt, särskilt när den innehåller dijonsenap… 😛

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras