3.40 – min Marathondebut

marathon_medalj.jpg

Att utsätta sig för en så här stor prövning och klara den, dessutom på ett så bra sätt, känns STORT! Det är svårt att beskriva känslan, men jag är så otroligt nöjd, lycklig och ödmjuk inför livet. Samtidigt lite chockad över att kroppen verkligen klarar av utmaningar som denna.

marathon_tid.jpg

Inte för en sekund höll regnet uppe och ibland blåste det så att jag höll på att ramla. Men kroppsligt stämde allt! Benen nästan svävade fram första milen, magen funkade perfekt (stannade bara och kissade en gång) och jag hade gott om energi hela loppet. Fyllde på med sportdryck ca 5 gånger + min egen medhavda dryck. Förkylningen påverkade mig inte heller. Tror allt snor rann ut längs vägen 🙂

Värst var det efter 20 km – över Gärdet, som även är min ”hatsträcka” i vanlig fall när jag springer min tur runt Djurgårdskanalen. Där stod vinden som en vägg med piskande regn i ansiktet. Men då – Jonas och barnen stod precis där jag behövde dem som mest och av ren kärlek fick jag ny gnista och kraft. Min tanke ”jag vill hem fortast möjligt till min fina familj”, så det var bara att springa vidare.

Efter 3 mil kom smärtan i låren, men energin var långt ifrån slut och med ”bara” 12 km kvar sköt jag undan tankarna på det onda och focuserade på publiken. Jag var nära till tårar – underbara människor som tagit sig ut i rusket för att heja på oss galningar. Och plötsligt närmade sig Stadion, benen sprang av sig själva och jag var i MÅL.

3.40 visade min klocka och jag är toknöjd trots lite miss i starten. Råkade trampa över startlinjen så tidtagningen på chippet startade så efter ett par minuters snack med en arrangör sprang jag med första gruppen. Hamnade längst bak och fick jaga ikapp 3.45-farthållaren jag tänkt springa med – klantigt!

Nu har jag äntligen fått upp värmen efter en lång dusch, te, proteindryck och banan. Man och barn är på kalas vilket är jätteskönt, för nu vill jag bara samla mig och njuta av tystnade. Sen blir det myskväll med hämtmat.

STORT TACK alla grymma ni som peppat mig att nå ett av mitt livs stora mål. Ni har en stor del i resultatet. LOVE 

72 kommentarer
 1. Vad skoj att du delar ned dig av din lycka! Jätteroligt att få läsa om ditt maraton! Kan inte ens föreställa mig känslan av att klara en sån här utmaning! Du är en sann förebild! Hoppas du får en härlig kväll!

 2. Du är så grym! Kan inte bli annat än inspirerad av dig, drömmen är att själv springa marathon när jag har åldern inne! Hoppas kroppen återhämtar sig fint!

 3. Alltså, jag blir nästan tårögd. Så otroligt bra jobbat! Jag blir så imponerad av dig, och av alla andra som trotsade vädret idag. Fantastiskt!

 4. WOW!!!!!Du är super grym!!!!Du ska var så stolt över dig själv. Vilken prestation.Jag är super imponerad.Många kramar Tina

 5. Heja 4-barnsmamma!!!! Well done! Stort grattis, vilken prestation!Ha en riktigt skön kväll!/Carima (tvilling o 4-barnsmammann på minisats)

 6. Åh sitter och blir alldeles tårögd när jag läser ditt inlägg ! Skyller på amningshormonerna hihi. Så jäkla grymt duktig du är !! En stor stor förebild :-)<3

 7. Grattis!! Läser din blogg varje dag och bli så inspirerad av din träning och kosthållning!! Vilken energi och jävlaranamma du har!! Grymt omponerad av dig!!

 8. Grymt jobbat! Och vilken fin och peppande beskrivning av loppet, blir nästan lite sugen på att testa nästa år! Grattis till din tid!Kram

 9. Grymt jobbat! Och vilken fin och peppande beskrivning av loppet, blir nästan lite sugen på att testa nästa år! Grattis till din tid!Kram

 10. Jättestort grattis till dig!! Du är verkligen en stor inspiration, allt från jävlar anamma och disciplin till att det är okej att ladda med en STOR portion kladdkaka utan dåligt samvete. Fortsätt såhär!Njut ordentligt ikväll för det är du värd, och grattis en en gång!

 11. Alltså du är GRYM Anna. Jag satt och följde dig från start och gissa om jag under den stunden till och med LÄNGTADE efter min marathondebut på Jubileumsmarathon i sommar. Jag har inte alls fått den träning jag vill just nu, men hoppet kom tillbaka. Tack för det :)Ha nu en grym kväll. Du är värd denna tid, som du kämpat! Kram!

 12. Anna, du är helt fantastisk! Tusen pussar och kramar till dig! Jag måste ställa upp igen och vara SKADEFRI så jag kan köra snabbare. MEN jag klarade det! 🙂 Så nöjd!!! (Fast jag faktiskt gick långa sträckor för att vara snäll mot mina otränade ben som fått vila för foten)

  1. Du var också GRYM Katarina! Du har inte haft flyt som jag & att du tog dig runt är beundransvärt. STOR KRAM finaste <3

 13. WOW vilken prestation! Fantastiskt bra kämpat!Du är en sann inspiration på alla sätt och vis och jag läser den här bloggen varje dag. Har gått från att väga 100 kg till att nu väga under 83 och jag är på god väg mot normalvikt och mitt viktigaste inslag i den resan har varit träning. Din blogg är en stor inspiration och en av anledningarna till att jag beslutade mig för att testa på löpning. Idag kan jag springa i 5 km och det kommer att bli mer! ( I januari orkade jag knappt powerwalka i 30 minuter som jämförelse. )Så tack för att du delar med dig av en massa positiv energi!Mvh: En annan Anna.

  1. Tack Anna & jag får säga grattis tillbaka! Fantastiskt vilken viktnedgång & att du orkar springa så långt. Grymt jobbat! :)Kram

 14. Så himla bra jobbat! Du har verkligen inspirerat mig så nästa år är det jag som springer. Får hoppas att det blir lite bättre väder då 🙂

 15. TACK TACK TACK för alla värmande kommentarer! Blir helt rörd över era fina ord.Stor KRAM till er alla <3

 16. Ikke om jeg trente ett år i forveien hadde jeg klart å fullføre et marathon!GRATTIS – og, i dag har været kommet til Norge, tenkte på deg da jeg gikk med hunden i dag tidlig – tenk å løpe over 4 mil i sånn vær!? Otroligt.Og tiden? Surreal.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras