Rätt klädd för Stockholm Marathon

marathonklader.jpg

Nerverna svajar och jag har svårt att koncentrera mig på annat än Asics Stockholm Marathon i morgon. Har bakat kladdkaka till slutladdningen ikväll och lagt fram kläder. Riktigt svårt att veta hur man ska klä sig för att vara ute och springa ca 4 timmar i regn och blåst.

Löpproffset Anders Szalkai har här gjort en intervju med råd om hur du ska klä dig. Han rekommenderar långa tajts, en funktions-t-shirt med zip över bröstet (att öppna upp om du blir för varm), en långärmad tröja/jacka så nära inpå starten som möjligt (eller hela rundan) och gärna keps/mössa på huvudet och ev. vantar.

Jag själv har två alternativ på överkroppskläder beroende på hur det ser ut i morgon:

Alternativ 1 (vid över 8°): 

 • Funktions-t-shirt – Under Armour
 • Löpjacka med luftigt innerfoder – Adidas

Alternativ 2 (vid under 8°):

 • Långärmad underställströja – Kari Traa
 • Tunn löpjacka – Nike

Övrig outfit som jag bestämt ska ha:

 • Funktionstrosor – Röhnisch
 • Sport-bh – Casall
 • Kompressionstajts – Röhnisch
 • Långa kompressionsstrumpor – Gococo
 • Skor – Asics Gel Kayano (vågar inte ta mina nya)
 • Keps – Asics Stockholm Marathon
 • Vätskebälte – ska fylla med sportdryck och snytpapper
 • GPS/puls-klocka – Garmin Forerunner 210

karta_maran.jpg

Sen fick man ju med en svamp och i startkitet. Antar att den är för att suga upp regnet så det kan ju vara praktiskt..

30 kommentarer
 1. Tack gumman!Såg denna med Anders. Jag satsar på långa tights och lång tröja plus vindjacka. Jag frös ju inte i vintras så det borde vara ok. Är sjukt prillig nu… Känns som om man ska föda barn första gången typ. Skiträdd och toktaggad!!

 2. Lycka till nu imorgon!! Kommer säkert gå jättebra .. Förstår din nervositet .. jag sprang ett 5-km lopp i onsdags och var pirrig för det .. ;)Ha en trevlig kväll! =)

 3. Åh jag är också jätte nervös! Hämtade startbevisen förrut och vädretär inte de bästa;/ men men bättre än att de skulle varit för varmt som förrahelgen! Jag är osäker på kläder? Ska man ha långbyxor ochLångtröja, eller 3/4 byxor och t shirt? Eller lite kortare byxor och en lång tröja? Vill itr frysa men absolut inte bli för varm, ja detta var inte lätt!Stort lycka till imorgon 🙂 kram Sofia

 4. Åh, det ska bli SÅ kul att heja på dig imorgon Anna! Jag kommer att trotsa alla väder och ge mig ut på stan. STORT lycka till – det kommer att gå precis hur bra som helst! 🙂

 5. Blir nog mina kompressionstights från 2xu och en långärmad tröja 🙂 måste nog bli bra:) Vad tkr du om att äta rågflingegröt m banan,smörgås och ägg till frukost imorgon?

  1. Långärmad över tror jag du ska ha i morgon. Bra val!Är så mätt att jag inte kan tänka på frukost. Men det blir säkert kanonbra om du inte tryckt massa kladdkaka & två paket glass som jag. Jag kommer inte orka mycket i morgon bitti… 🙂

 6. ..skal løpe en tur ute i morgen til ære for deg og Katarina! Jeg ville aldri klare et halv-marathon en gang, jeg bøyer meg i støvet for dere som tør gjøre dette! Ønsker dere begge masse lykke til – klem!

 7. Följer din blogg nästan slaviskt då du är min dagliga boost av inspiration ! Vill önska dej all lycka till i morgon, håller tummar och tår:)

 8. Sörsta möjliga TACK för era lyckönskningar! De värmer i hjärtat & kommer behövas i ruskvädret.Kram till er alla!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras