Workout Åre 2012 – dag 2

yoga_johannaA.jpg

Åhh, jag har så mycket kul och intressant att berätta att hjärnan snart exploderar, men jag ska försöka fatta mig kort om det jag varit med om hittills. Bilderna berättar ju redan så mycket, så kolla på dem kan räcka som inspiration om du inte orkar läsa 🙂

yoga_johanna2.jpg

Dag 2 på Workout Åre är inte slut – middag, mingel och melodifestivalen väntar. Innan det har jag nu avslutat på samma sätt som jag började – med Yoga för Johanna Andersson (bilder ovan). Den här gången lugn stretchande Yoga Yin och i morse Global yoga power.

Hon är en mysig, jordnära tjej och rolig tjej Johanna, och hennes trygghet spred sig till oss deltagar. Och samtidigt som hon spred budskapet ”gör inget som inte känns bra för kroppen” fick jag med mig massa ”aha” då hon förklarade teknik på possitioner väldigt bra. Man blir aldrig fullärd vilket är utmaningen med yoga.

workouta_trx.jpg

Min andra klass var TRX Suspension Training course PT med Jenny Ahlin (bild på henne ovan). 

workoutare_trx.jpg

TRX är verkligen kanonträning – går att träna hela kroppen med en ständigt jobbande core, går att göra hur tungt som helst, eller lättare för den som behöver det. Ett perfekt redskap för mig som PT som dessutom går att ta med sig, träna med ute o.s.v. Vi fick prova på ett svettigt pass för hela kroppen som verkligen kändes. 

casall_u_shape.jpg

Efter lunch testade jag Casall U-shape Athletic challange med Matthew Griffiths. Grym coreträning på ett annat sätt än TRX. Vi fick träna på spänsthopp och använde brädan på flera sätt än som balansplatta (t.ex. vid hopp åt sidan – bild ovan).

casall_ushape2.jpg

Min stackars mage har fått jobba hårt de här dagarna och vissa saker är för tunga, men det är otroligt kul att testa hur olika redskap som minskar stabiliteten ökar coreträningen. Så viktig träning och nya utmanande sätt är alltid välkomna.

blossom2.jpg

En föreläsning med Blossom Tainton var välbehövlig för både kropp (att få sitta) och själ. Hon är otroligt underhållande och trollband publiken, bjöd på sig själv och lockade till skratt samtidigt som hon pratade om väldigt viktiga saker.

”Bli expert på dig själv med KBT” var rubriken och Bossom sa så mycket klokt som jag tagit till mig. T.ex. periodiserar jag träningen duktigt, men borde tänka på samma sätt gällande hela livet. ”Var sak har sin tid” och att träna mycket behöver inte vara det du behöver mest i en speciellt period av livet för att vara i toppform. Att vara i toppform innebär inte bara hur vältränad en person är – det måste vara balans mellan det som påverkar vår hälsa. För mycket av något är inte bra – något måste ut när något nytt kommer in i livet. Detta gäller tankar, andning, näring, vätska, motion och dygnsrytm. Vissa behöver mer träning för att komma i toppform, andra kanske behöver äta bättre, en tredje tänka snällare tankar, en fjärde ”boka tid med kudden” och få rutin på sin sömn.

Hon sa även mycket kloka saker om att vi alla är perfekta och ska vara våra egna förebilder. Försöka vara våra absolut bästa jag – inte någon annan. Mycket mycket kloka ord som gör mig ödmjuk över det jag själv har och får mig att längta efter familjen. Men det är just den här helgen jag behöver – lite nya tankebanor, lite ny inspiration och lite saknad..

12 kommentarer
  1. Å va härligt! Har solen lyst på er i Åre också, som här i Östersund? Väldigt fina bilder du tagit. Man blir glad av alla färgglada träningskläder och aktiva människor. Blossoms föreläsning lät spännande, den hade jag gärna lyssnat på också. Hon verkar vara ett sånt där riktigt energiknippe och ser alltid så sprudlande glad ut.

    1. Ja, solen har lyst & vi har haft det toppen.Blossom är både klok & rolig. Jag är glad att jag gick på hennes föreläsning.

  2. Åh, det ser ut som att du har det riktigt bra Anna – härligt! Har aldrig varit på Workout Åre men blir onekligen sugen på det nu när jag ser dina bilder…

    1. Det är grymt! Just att få komma till Åre med massa rolig träning i vacker miljö. Du borde åka 🙂

  3. Åh vad härligt det ser ut! Vad kloka ord du skriver som Blossom förmedlar. Skriv gärna mer om det! Jag är en (vi är många) som ska vara såna duktiga flickor och göra allt av mycket, det håller ju inte i längden men så bra att bli påmind om det ibland. ”något måste ut om något nytt kommer in i livet”, det ska jag ta till mig….

    1. Ja, så ska jag också försöka tänka. Hon sa att just kvinnor i 30-årsåldern är överrepresenterade bland dem som går in i väggen pga allt de vill – karriär, barn, vara snygga, träna, laga bra mat osv. Vi borde lugna oss..

  4. Nämen vad KUL att du var med på yoga klasserna! Tyckte jag såg en stark tjej (mentalt och fysiskt)!Så ledsen över att jag inte kunde följa med på löppasset på söndgen, verkade MAGISKT! Allt flow på ditt kommande lopp och på yogamattan!Hoppas vi ses snart igen – och kanske hinner prata lite då :)Varma Kramar Johanna

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras