Kyckling med knaprigt kesotäcke

kyckling_kesotacke.jpg

Kyckling är en favorit jag äter minst tre gånger en normal vecka, men så går den ju att variera i det oändliga. Idag hittade jag på ett mycket gott täcke med keso att gratinera filéerna med. Med kombinationen rödlök, vitlök, fetost och soltorkade tomater är det svårt att misslyckas och keson blev läckert knaprig i ugnen. 

kyckling_kesotacke2.jpg

Kan ätas som en LCHF-rätt med grönsaker du låter åka med i ugnen (paprika och champinjoner hade jag) och sallad eller som ”vanlig” rätt, exempelvis med matvete/bulgur.

kesorora.jpg

Ingredienser:

  • Kycklingfilé
  • Olivolja
  • Kryddor du gillar
  • 250 g keso
  • 100 g fetaost
  • 4 soltorkade tomater i små bitar
  • 1 pressad vitlök
  • 1/2 finhackad rödlök
  • örtsalt och peppar

Gör så här:

  1. Gnid in kycklingen i olivolja och kryddor. Lägg i en ugnssäker form med bakplåtspapper. 
  2. Hacka lök, soltorkade tomater, smula fetaost, pressa vitlök och blanda med keso. Krydda efter smak.
  3. Bred blandningen över kycklingen.
  4. In i ugnen på 225° i ca 30 minuter till kycklingen är klar.
15 kommentarer
  1. Men vad gott det låter! Har redan skrivit ner hela och ser fram emot att prova det! Din blogg är så himla bra på alla sätt och vis, fullkomligt älskar alla träningstips, och mixen med mat/vardagsliv gör att man aldrig tröttnar på att gå in här 🙂 du är grym!

  2. Så bra rätt! Passar hela familjen, lättlagat, mättande och supernyttigt! Bästa receptet jag sett på länge. Borde passa med fläskfile ( som jag har hela frysen full av). Inte lika nyttigt dock men hey- det är ju helg ju! 🙂

  3. Måste bara säga att du har världens bästa blogg, blir alltid så motiverad av dina inlägg, ha en fortsatt bra sommar!:)

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras