Pulshöjande styrketräning

kettleb4.jpg

Jag har hunnit både det ena och andra idag, men så klev jag upp 05.30 också. Innan mannen åkte till jobbet körde jag ett expresspass för benen. När jag bara har 40 minuter att träna planerar extra smart för att få med så mycket som möjligt. Idag ville jag ha både puls för att få svettas och sätta sprutt på förbränningen + bra benträning. 

Som uppvärmning av hela kroppen körde jag tre sett kettlebellsving (bild ovan). Här ökar pulsen och blodet strömmar ut i hela kroppen. I superset med knäböj fick jag en kanonstart på passet.

utfall_hantl2.jpg

Sen utfallsgång som höjer pulsen automatiskt samtidigt som jag själv orkar ta riktigt tunga vikter för maximal ben/rump-träning. Jag supersetade ändå med…

djup_knaboj2.jpg

..djupa knäböj med en tom stång och raka armar upp mot taket. Eller så rakt upp det går. Fantastiskt bra rörlighetsträning.

spansthopp.jpg

Hög puls igen i form av spänsthopp. Här (precis som i alla övningar) måste jag verkligen ha stark mage hela tiden. Supersetade med raka marklyft – en övning där baksida lår/rumpa får grym träning och jag orkar lyfta tungt (ca 70 kg).

mascaratar.jpg

Klar. Sex effektiva övningar där min core integrerades (utan att jag körde någon specifik coreövning) och hjärtat fick jobba trots att det var ett styrketräningspass. Nöjd och mascaran bortsvettad – allt i sin ordning! 🙂

Hela passet:

  • Sving med kettlebells – Knäböj, 4 superset
  • Utfallsgång med hantlar – Djupa knäböj med tom stång mot taket, 4 superset
  • Spänsthopp – Raka marklyft, 4 superset

Träningsoutfit: Linne – Röhnisch, sport-bh – Under Armour, byxor – Drop of Mindfulness, skor – Karhu.

5 kommentarer
  1. Detta måste jag testa idag – har aldrig mer än 40 minuter på mig i gymmet, sen är det dags att springa vidare mot nya plikter, så snabb, fokuserad och effektiv träning är vad jag försöker få ihop. Längtar dit för att få testa detta nu, tack för inspirationen!

  2. Grym blogg! Är väldigt peppande.Ett tips när du kör knäböj med stången ovanför huvudet: Bredda greppet så kommer stången automatiskt rakt upp. Så är de lättare att inte falla fram på tårna utan att stå på hela foten. Håll ryck fattning =)

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras