Ugnsomelett med broccoli & kantarellstuvning

kantarellomelett.jpg

Jag äggar upp inför påsken med ägg till mellanmål och nu en improviserad ugnsomelett med kycklingfilé, broccoli och kantarellstuvning. Serverar den på en bädd av Cosmopolitan Sallad  (en korsning mellan isberg- och romansallad – mycket krispig och god) med vinegrette, körsbärstomater, gurka, avocado och pumpakärnor.

Lite lyxigare omelett värd en fredag. Trevlig helg!

ugnsomelett_kantarell.jpg

Ingredienser omeletten:

  • 4 hela ägg + 2 äggvitor
  • ca 2 dl mjölk
  • Broccoli 
  • En tillagad kycklingfilé i små bitar
  • Olivolja
  • Riven mozarella
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Strimla kycklingen och dela broccolin. Lägg allt i en ugnssäker form med bakplåtspapper och olivolja.
  3. Blanda ägg, mjölk och kryddor. Häll över formen och strö över riven mozarella.
  4. In i ugnen igen i ca 20 minuter tills omeletten fått fin färg.

Gör färdigt omeletten och bred sedan ut kantarellstuvningen över den. In i ugnen igen i 5-10 minuter.

Ingredienser kantarellstuvning:

  • Kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2-3 dl grädde (valfri fetthalt men jag vill ha riktig vispgrädde)
  • Salt och peppar
  • 1/2 msk kinesisk soja

Gör så här:

  1. Fräs kantarellerna i smör tills all vätska kokt in.
  2. Pudra över mjöl, vänd runt och späd med grädden.
  3. Låt småkoka i 30-45 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja.
1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras