Breda excentriska chins

exc.chins.jpg
Bild från sommaren 2010.

Excentriska chins – en superövning för latsen (breda ryggmusklen), och om man inte är stark nog att göra vanliga chins, är excentriska chins. Jag gör dem i en smidhtmaskin och använder dragremmar eftersom mina handleder och underarmar annars tar slut långt före ryggen. Under stången, som ska vara högt upp, ställer jag en steplåda eller annan hög låda att kliva på.

Gör så här:

  1. Om du orkar göra några vanliga chins (dvs dra upp dig tills hakan når stången) gör det först.
  2. När du inte orkar dra upp dig mer, ta lite hjälp med ena foten på lådan för att komma upp med hakan över stången – känn hela tiden att du jobbar med ryggen.
  3. Ta bort foten från lådan och håll emot och bromsa din kroppsvikt på nedvägen. Ju långsammare du går ner, ju mer får latsen jobba.
  4. Sträck ut ryggen helt. Börja om genom att först sänka skulderbladen ner i ryggen och sedan dra dig upp med lite lite hjälp av foten på lådan.

Tyvärr pallar inte min mage, som är med jättemycket och stabiliserar, denna favoritövning än. Detta inlägg gjorde jag 23 november 2009 (men bilden är från sommaren 2010). Åhh vad jag saknar denna grymma ryggövning. Snart..

4 kommentarer
  1. Idag börjar jag min 15 veckors challenge till att komma i mitt livs form. Lofsan ska hjälpa mig. Nu tänker jag lusläsa din blogg och suga åt mig av allt! Du förklarar bra och det är lätt att förstå när du beskriver. Tack än en gång för en super blogg

    1. Nej, det blir inte samma teknik som när man övar sig för att klara fria chins. Men visst funkar den maskinen för träning av latsen.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras