Köttfärspaj med fettsnål deg

kottfarspajEn god och lättlagad paj, fettsnål och fullproppad av proteiner blev dagens middag. Ett tips är att dubbla receptet för att göra en större paj – det gjorde jag och fick perfekta matlådor att lägga i frysen.

Hoppas att köttfärspaj är bästa förkylningsmedicinen för i morgon ska jag vara frisk! 🙂

Ingredienser pajdeg:

  • 100 g kesella
  • 2 dl grahams- eller dinkelmjöl
  • 1 ägg

Ingredienser fyllning:

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 3 ägg (varav 1 till äggstanningen)
  • 1 dl mjölk
  • 100 g riven ost
  • 1 tomat

laga_kottpajGör så här:

  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut i en ugnssäker form som har bakplåtspapper i botten eller är smord. Ställ formen i kylen 30-60 minuter. Sätt ugnen på 175°.
  2. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  3. Stek köttfärs och lök. Krydda efter smak.
  4. Vispa upp två ägg och blanda ner i köttfärsen. Lägg allt i pajskalet. Sätt ugnen på 200°.
  5. Skiva en-två tomater och garnera pajen med.
  6. Blanda ägget som är kvar men mjölk och riven ost. Häll allt över pajen.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter tills den fått fin färg.
  8. Servera med en blandad sallad.
7 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras