Dålig matdag

Min middag. Bättre som frukost eller mellanmål.
Min middag. Bättre som frukost eller mellanmål. Blev förresten två ägg. Med majonäs på.. 😉

100% earned och 100% dålig matdag! Illamåendet kommer i perioder och idag var en sådan dag. Jag är inte sugen på mycket och vill inte äta något jag inte är sugen på. Dessutom har jag varit på språng mellan MVC och hämtning av barnen hos min syster. Men barnen i magen växer som de ska och ibland måste man kunna slappna av från alla krav på nyttigt/ekologiskt/närodlat/osockrat/hemlagat o.s.v. om man ger kroppen bra näring för det mesta. Ständiga krav och dåligt samvete – DET är dåligt för hälsan tror jag!

Så det blev min matdag (med en analys för att du ska förstå vad som är mindre bra):

 • Morgon (före lätt träning): Proteinkräm med linfrön och grönt te. (Ok före ett lätt pass. Mindre bra vid hård träning)
 • Frukost: Lättkesella, All Bran+, mandel, naturell fetyoghurt, apelsin. (Jättebra frukost utan sockrade produkter och med mycket protein efter träningen med kesellan)
 • Lunch: Proteinbar och en apelsin. (INTE bra. Massa konserveringsmedel, E-ämnen, socker och för lite energi)
 • Mellanmål: Inget. (Typiskt dåligt! Jättehugrig vid ”middagen” som blev något snabblagat och ogenomtänkt)
 • Middag: Lättkesella, hjortronyoghurt, mandel, två kokta ägg med majonäs, äpple, apelsin. (En bra stor frukost, men inte som middag. Ingen lagad mat på hela dagen är inte bra. Alldeles för mycket socker i yoghurten och fruktsocker)
10 kommentarer
 1. HELT rätt inställning! Ibland FÅR man slarva! Och det är definitivt bättre att ha en mer relaxad attityd och slarva nångång än att stressa upp sig över att det blir fel… stress och dåligt samvete tror jag påverkar MER negativt än själva matintaget. Heja du!

 2. Rätt inställning att man får släppa på kraven om hälsosam mat ibland och äta det som fungerar i vardagen och som man är sugen på. Men jag förstår verkligen att du var hungrig till middagen. Jag hade nog svimmat vid det laget… Skönt att höra att tvillingarna växer och mår bra!

 3. Hej Anna,

  Du kommer säkert att göra bättre mat idag..
  Du är så himla duktig så ibland får man faktiskt slarva..
  Hoppas att ni har det bra annars.

  Ta hand om dig..

  // Ninni

 4. Ja, idag blir en bra dag för nu är mina föräldrar här & mannen kommer hem från Cypern. Så tråkigt att bara laga mat till sig själv!! Ikväll blir det smarrig röding som mamma lagar – LYX!! 🙂

 5. Ja jösses, du äter ju alltid så himla bra, så klart man får slarva ibland. Framför allt om du mår illa, då är det ju bra bara att få i sig någonting alls. Jag tror att bebbarna ÄLSKADE hjortronyoghurten 🙂 .

 6. Jag är så dålig på att äta mellanmål, men det beror mest på mitt arbete. Jag försöker lära mig äta kesella som är så bra när man tränar, men det är så surt. Fungerar det inte lika bra att äta afil/naturell yoghurt istället för kesella tror du?

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras