Vardagsträning

vinterSom småbarnsförälder får man massor av ”vardagsträning”. Jag är genomsvettig varje morgon efter små fajter om vad barnen ska ha på sig för kläder, jaga dem för att borta tänderna, på med alla vinterkläder och dra minstingen i vagn till förskolan. Snön gör det inte lättare.

Många tycker sig inte ha tid att träna när de har småbarn, men det är då det är ÄNNU viktigare. Att få egentid och träna upp kroppen för att orka med alla påfrestingar (och såklart allt roligt som man får vara med om med barnen). En promenad, 30 minuters styrketräning – mer behövs inte och jag lovar att du får massor av ork. För mig blev det idag en 40 minuters lång promenad på lutat löpband.

7 kommentarer
 1. Ja träningen är speciellt viktigt som småbarnsförälder så att man orkar med att vara en bra mamma sen – glad och med mycket energi 🙂
  Härligt att du väntar tvillingar! Grattis! Jag blev tvillingmamma för snart 9 månader sen – det är fullt upp med tvillingar, men man får extra mycket kärlek då på en och samma gång. Dubbelt upp – tummen upp 😉

 2. Tack Sanna! Jag har ju själv fått uppleva tvillingar, men endast i 3 månader & vet att det är fullt upp. Men samtidigt så otroligt roligt att se de två små liven utvecklas & att de alltid har varandra. Längtar tills de kommer ut.. 🙂

 3. Du har helt rätt, träning ger energi och den behöver man nog som förälder till barn i alla åldrar, tror jag i alla fall =)
  Jag och min sambo har alltid varit mycket dåliga på att göra saker tillsammans utan barnen. Barnen har alltid varit med, för att vi har velat ha det så. Men nu har vi tagit oss i kragen och en kväll i veckan har vi barnvakt och spelar badminton en timme tillsammans. Vi får lite tid tillsammans och träning samtidigt, det är toppen för oss!
  (Sen så kan jag ibland vara lite väl irriterad när vi spelar för jag blir alltid fullständigt förnedrad i våra matcher, men det får han leva med =))

 4. Jessica – verkligen jättebra att ni gör något tillsammans utan barnen. Jag & min man är precis som ni & vill gärna ha med barnen när vi gör saker. Vuxentid för bara oss två är något vi borde bli bättre på. Att träna ihop är perfekt!

  Kram!

 5. Hallå anna,

  Lämna barnen hos oss så kan de leka medans ni tränar tillsammans..

  Sedan när de underbara tvillingarna kommer så hjälper jag gärna till med att ta dom en stund när ni behöver.
  Gå ut och gå med dem eller vad ni behöver.
  (blir själv så sugen på småttingar när jag ser dig men får vänta några år till)
  Kram Ninni

 6. Ninni – du är så go! 🙂

  Säger bara det samma om du & Anders vill göra något. 4 eller 6 barn gör ingen skilland.. 😉

  KRAM!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras