Fisksoppa med räkor

fisksoppaJag har verkligen kommit in i en matlagningsfas. Tycker det är superkul att testa nya smarriga recept och vad passar inte bättre så här i höstkylan än en god fisksoppa? Till soppan bakade jag även mitt favoritbröd – danskt rågbröd (som jag fick börja med redan igår för att få det klart till soppan).

Ingredienser:

 • 1 paket torskfilé
 • 500 g räkor (helst med skal)
 • Lax (en liten bit tog jag)
 • 1 lök
 • 2 st vitlöksklyftor
 • ca 8 dl vatten
 • 2 dl vitt vin
 • 1,5 fiskbuljongstärning
 • 1 påse frysta grönsaker (jag tog sommargrönsaker passande nog 😉
 • 1 dl grädde
 • örter efter smak (ex. dill eller timjan)

ingr_fisksoppaGör så här:

 1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs ett par minuter. Tillsätt vatten, vin, buljong och kryddor. Låt allt koka samman i ca 15 min.
 2. Skär fiskblocket och laxbiten i lagom stora bitar. Lägg ner dem i koket och låt puttra tills fisken är klar och vitnat, ca 10-15 min. Försök att röra så lite som möjligt i kastrullen under tiden du kokar.
 3. Tillsätt grönsakerna och grädden. Koka så att grönsakerna blir mjuka.
 4. Skala räkorna och ha i så de blir varma.
 5. Servera med gott bröd.
5 kommentarer
 1. Fanken vad smarriga grejar du och familjen mumsar i er jämt! Jag skulle kunna tänka mig att bli adopterad, och flytta in, så att jag också kan få dina middagar. Ja? 😉

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras