Ceasarsallad med bacon & grillad kyckling

ceasarsalladJag älskar ceasarsallad och det är en perfekt lyxrätt för dig som vill hålla nere på kolhydraterna men ändå äta gott. I dag lagade jag det själv för första gången och det blev riktigt bra. Fick dock koka tortellini till och äta efterrätt (frukt och nötter) för att bli helt mätt. Jag går INTE på diet.

Ingredienser:

  • Romansallad
  • Grillad kyckling i bitar
  • Knaperstekt bacon
  • Coctail tomater
  • Brödkrutonger (gärna hemma gjorda, d.v.s. bröd rostat i het panna med olja och kryddor)
  • Hyvlad parmesan
  • Ceasardressing

Ingredienser till ca 5 dl ceasardressing:

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardeller
  • 3 dl rapsolja (funkar även med olivolja)
  • ½ dl finriven parmesanost
  • salt & peppar
  • vatten

Gör så här:

  1. Mixa äggulor, sardeller, vitlök, senap, vitvinsvinäger och citron slätt.
  2. Tillsätt oljan i en fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa.
  3. Tillsätt finriven parmesan och vispa för hand eller med elvisp till en tjockare vit kräm, likt majonäs.
  4. Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Gör en sallad av romansallad, coctailtomater, bitar av grillad kyckling och riven permesanost.
  7. Knaperstek bacon och lägg på salladen, samt ringla över ceasardressingen och garnera med brödkrutonger.
  8. Ät och njut!
9 kommentarer
  1. Attans, jag sitter här och ser en massa smarriga grejer som alla grymma bloggerskor har käkat idag, och känner viss bitterhet över mina gamla sura mackor 🙂 … God, I really need a pojkvän som jag kan laga mat åt 😉 !

  2. Pizzan var inte så ”egen”. Jag tog färdiga tortilliabröd, hade på tomatsås, rökt kalkon, champinjoner, skivad banan & riven ost. Simpelt men gott!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras