Lunch med färg

vab-lunchDet sägs att man äter med ögonen, men även kroppen mår bra av att äta färggrann mat. Den innehåller mer antioxidanter, vitaminer och mineraler än färglös mat. Min lunch idag hade röda tomater, grön broccoli och avocado, vit keso och kyklingfilé, gulaktig hoummus och brunt danskt rågbröd med mjukost.

Hampus gröt med äppelmos, kanel och mjölk var mindre färggrann, men ändå bra näringsmässigt. Han är inne i en riktig trotsålder och det är lönlöst att försöka få i honom en grönsak. Bara morötter funkar för lill-kungen. Hugo som har feber ville bara ha rå falukorv och vatten!

5 kommentarer
  1. Härlig lunch! Jag börjar bli lite småsugen på mat nu efter en dags fasta 😉

    Det är så kul att läsa om Hampus. Jossan äter också bara morötter och möjligen lite gurka.

    Falukorv, huh! Tack och lov så är det bara Richard som äter det, dvs. vi köper aldrig hem någon sorts korv. Jag kan tänka mig att äta det om det är garanterat massa kött i korven och den är dyr, men annars är det omöjligt att svälja.
    Stackars Richard får klara sig utan sina hemska engelska korvar inlindade i bacon..

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras