Julmat

Sill - massor av nyttigt fett och proteiner. Julskinka - fettkanten är inte bra, men köttet är helt ok.
Sill - massor av nyttigt fett och proteiner. Julskinka - fettkanten är inte bra, men köttet är ok.

Jag tycker att man med gott samvete kan äta precis vad man vill av julmaten. Det är ju bara en gång om året. Men för dig som ändå vill hålla igen på kalorierna finns det vissa saker du kan äta mer av och annat du bör unvika:

HISSA:

Mat: Sill, lax, ägghalvor (utan majonäs), kallskuret kött, potatis, knäckebröd, brysselkål, skinka utan fettkanten, sillsallad, dadlar, fikon, nötter, frukt.

Dryck: Vatten, Julmust light (nej, jag vet att det inte ska vara bra med aspartam, men i små mängder är det inte farligt), julkaffe, glögg-te.

DISSA:

Mat: Den feta kanten på julskinkan, feta revbenspjäll, Janson, ägg med majonäs, prinskorv, köttbullar (beroende på ingredienserna), leverpastej, julgodis, risalamalta.

Dryck: Glögg (även lättglögg innehåller massor av socker), julöl, snaps, Julmust (ej light).

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras