Kosttillskott

Senaste beställningen.
Senaste beställningen.

Mest av gammal vana äter jag endel kosttillskott, men inte alls i samma mängd som när jag var yngre och hade planer på att tävla i Atheletic Fitness (planerna lades på is när jag och min man ville ha barn). Vi beställer hem proteinpulver och bars från Gymgrossisten där de har bra priser. Det blir några beställningar per år och då ganska mycket.

Jag förbrukar mest proteinpulver och brukar ha det till morgongröten, före morgonträningen samt efter träningen ibland (om passet inte ligger i anslutning till frukost/lunch/middag). Egentligen skulle jag inte behöva det eftersom det går att få i sig protein i maten, men jag tycker det är gott och är väldigt smidigt att ”tillaga”. Min favorit är Whey-100 med vaniljsmak från Star Nutrition. Prisvärt och har bra smak. Jättegott ihop med gröt och kanel. Denna gången fick vi även en påste Night-Pro på köpet. Det innehåller protein som tas upp långsammare av kroppen och därför lämpar sig att intas före läggdags.

Sedan finns det proteinpulver med supergod smak. För dig som inte är van vid proteinpulver, som kan smaka lite konstgjort ibland, rekomenderar jag dig att testa Protein-Delite från Scitec Nutrition. Den med smaken ”Strawberry – white chocolate” är som godis. Själv föredrar jag ett ”lyx-pulver” med chokladsmak och köper ofta 100% Whey protein professional med choklad/hasselnötsmak från Scitec Nutrition. En tjock kräm av detta pulver + en kopp te är gudomligt och får hela kroppen att bli träningssugen.

Bars äter jag inte så ofta, min man och barnen äter desto mer, men det är alltid bra att ha när man är på språng. Jag brukar försöka ha en liggande i cykelväskan och i handväskan. Man vet aldrig när hungern attakerar (min eller barnens) och då är en bar bättre är godis (lite) och har lång hållbarhet. Den här beställningen laddade vi upp lite för att ha med oss när vi reser till Dalarna och Jämtland i jul. Billiga och goda bars är Star-bars från Star Nutritions. De innehåller inget aspartam eller transfetter. En bar innehåller 19,6 g protein, 19,7 g kolhydrater och 7 g fett.

Anna Paulie (Gymgrossistens dietist) säger om denna produkt: Stars högprotein bar är ett perfekt mellanmål för den som vill undvika snabba kolhydrater. Stars bar innehåller högvärdigt vassleprotein, bara 5 gram kolhydrater som kroppen kan utnyttja lika effektivt som socker, resten av ”kolhydraterna” kommer från energilåga sockeralkoholer som bara ger 2,4 kcal per gram. Sockeralkoholer är skonsamma för tänderna och hjälper till att bygga upp en bra tarmflora.

Den här gången chansade jag och köpte hem OhYeah-bars från ISS som utlovades vara ”en bästsäljare och världens mest berömda proteinbar”. Smaken Choklad/caramel var visseligen god, men smakade precis som Snickers och blev efter några tuggor för sliskig. Även denna är fri från transfetter och innehåller hela 26 g protein, 19 g fett (bra fett från jordnötter) och 12 g kolhydrater. Jag kommer äta dessa som godis och varför inte ge barnen på lördag. Då får de inte i sig transfetter eller massa socker och istället bra fetter och protein..

De kosttillskott jag rekomenderar dig som tränar hårt och ofta är:

 • Vitamin/mineraltillskott (t ex Mitt Val från Apoteket)
 • Omega-3
 • Proteinpulver (mest för att det går fort att få i sig)
7 kommentarer
 1. Hej,

  Kul inlägg om vilka kosttillskott du äter för att få ut mer av din träning! Noterade framförallt det där om omega-3, som forskning visat ju verkligen är bra både för fettförbränningen och för att bygga muskler!

  Hälsningar,
  Björn

 2. Intressant läsning. Jag har proteinpulver hemma, men använder det vääldigt sällan, kanske 1-2 ggr/månad. Jag är väldigt kluven när det gäller kosttillskott, det är ju så onaturligt. Samtidigt så är det bättre än godis… Men skulle inte kunna köpa en massa bars hem för jag skulle inte kunna hålla mig utan de skulle försvinna på några dagar..

 3. Jag använder proteinpulver mest för att det ger god smak till gröten eller som en tjock ”kräm”, men det är förmodligen bara för att det är massa sötningsmedel i. Du (Miss Agda) har rätt i att det är lite onaturligt, även om vassle är en naturlig produkt. Jag väljer dock att äta det & få i mig bra protein, men äter väldigt sällan godis eller annat halvfabrikat.

  Håller med om att det är svårt att hålla sig ifrån när man har massa goda bars hemma. De jag köpte senast (Oh Yeah) är ALLDELES för goda (smakar som Snickers) och kommer inte fylla syftet som ”efter-tränings-mellanmål”. De kommer slinka ner i TV-soffan..

 4. Hejsan! Gammalt inlägg men jag log för migsjälv när jag läste om oh Yeah! Haha, det ÄR godis i min hjärna och jag som är så godissugen ofta är väldigt glad över att de finns. Mumsich!

  /Åsa

 5. Hej!
  Jag kan absolut rekommendera oh yeah barsen. De är supergoda! de andra har jag inte testat. Whey100 ska va bra har jag hört men har bara kört med whey80 protein som i min mening är riktigt bra och prisvärt protein från Star Nutrition som är gymgrossistens egna märke. Ett tips är att jämföra priser på http://www.alltomkosttillskott.com innan man handlar kosttillskott då det skiljer sig en hel del på priserna mellan de olika butikerna.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras