Gojibär

goji

Gojibär  anses vara bland det bästa som man kan äta och går nu att få tag i vanliga välsorterade livsmedelsbutiker. Alltså ett lätt sätt att få i sig massor av nyttigheter. I Asien talar man om att konsumtionen av gojibär bidrar till att man:

  • Blir starkare och får mer energi
  • Blir mer motståndkraftig mot bakterier, svamp och virus
  • Ser yngre ut och känner sig yngre
  • Får bättre syn
  • Blir bättre i sängen
  • Sover bättre
  • Ökar sin produktion av vita och röda blodkroppar
  • Stressar mindre
  • Minskar sin oro
  • Får starkare hjärta
  • Sänker sitt blodtryck
  • Sänker sitt kolesterolvärde
  • Förbättrar sin blodcirkulation

Gojibär är som det säkert redan framgått alltså fullspäckat av uppbyggande och stärkande näringsämnen, som t.ex.:

  • 6 ggr mer betakaroten än i morötter – bästa medicinen för ögonen
  • Det enda livsmedel hittills som stimulerar produktionen av mänskligt tillväxthormon
  • Komplett proteinkälla, innehåller 18 aminosyror
  • Innehåller mer än 21 spårämnen såsom fosfor, järn, zink, germanium, selen, koppar och kalcium
  • Rikligt med vitaminer – A-vitamin, B1, B2 och B6-vitamin, C-vitamin samt E-vitamin
  • Viktiga fettsyror
  • Beta-sitosterol som anses sänka kolesterolhalten och motverka prostataförstoring.
  • Mycket hög andel antioxidanter, 10 ggr mer än blåbär, som räknas som en mycket god källa till antioxidanter

De är dessutom väldigt smakrika och goda – lite söta med inslag av tranbär och körsbär. Själv har jag blandat dem i min hemmagjorda mussli. De kan även blandas i sallader, i smoothies och andra mixade drycker eller bara som de är som mellanmålssnacks.

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras