BBB – träningsfilm för ben, bröst, biceps

Kroppen är en stor enhet där alla muskler jobbar tillsammans, även i minsta bicepscurl, men du kan lägga extra krut på vissa muskelgrupper med mer belastande övningar. I min nya träningsfilm för BBB – ben, bröst, biceps.

Ett pass som blir grymt tillsammans med filmen med fokus på baksida överkropp, om du t.ex. tränar styrka 2 ggr/vecka. Jag är alldeles för ivrig för att vänta tills på fredag och traditionell ”fredagsfys” och släpper därför en ny träningsfilm redan idag, men med två filmer kan du ju ta den andra i slutet av veckan.

BBB – ben, bröst, biceps i superset:

  • Marklyft + dips
  • Benböj + bröstpress med hantlar
  • Bicepscurl med hantlar + planka med benlyft

3 st superset, d.v.s. att du kör två övningar direkt efter varandra utan att vila (totalt 6 övningar) som du förslagsvis kan upprepa 2-4 gånger. Det funkar även fint att köra varje övning var för sig i stället för superset som är fördelaktigt om du vill träna med riktigt tunga vikter.

Programmet passar bra att komplettera med filmen ”överkroppspass med superset” som du hittar nedan. Tänker att flera av er missade den under juldagarna.

3 superset för baksida överkropp:

  • Stående rodd med stång + ovända flyes med hantlar på bänk
  • Hög rodd i kabelmaskin + tricepspress från pannan med hantlar
  • Stående enarms axeldrag med gummiband + push-ups mot bänk

I samtliga övningar med aktivt stöd av coremusklerna som därmed får bra träning på köpet. En push-up eller anti-rotation (som det blir att stå och motverka att ramla vid axeldraget med gummiband) är kanonbra magträning.

Lycka till!

4 Comments
  1. Måste bara säga att jag är imponerad av dig hur du orkar med att träna jobba ta hand om barnen osv. Själv håller jag på att gå under av sömnbrist och då har jag bara två barn. Hur gör du för att orka? Kram

    1. Maja – jag vet inte. Tror det har med rutiner att göra eller att jag prioriterar bort saker andra tycker är viktiga? Som ett kliniskt rent hem, TV, tidningar? Vet inte, men jag är bra på att planera och ta tillvara på tiden. Önskar mig dock precis som du fler timmar på dygnet, men träningen, att komma i säng kl 22 och att se till att få i mig bra mat är nog mina bästa knep. Sen små saker som att lyssna på musik, tända ljus, läsa saga för barnen etc. – simpel men värdefull vardagslyx som ger själen energi.

      Kram tillbaka!

Leave a Reply

Your email address will not be published.