Quornstroganoff med quinoa

En bra sak med att ha varit ifrån sina vanliga rutiner är att är ett ypperligt tillfälle att införa nya. Kanske har du infört saker du mår bra av under sommaren som går att ta med till vardagslivet? Kanske har du tvärtom släppt allt och känner dig laddad för en förändring?

Jag kommer skriva mer om mina egna hälsosatsningar, men en sak som kan vara att införa en köttfri dag i veckan – både för miljö, förenkla middagsplaneringen och må bra. Meat Free Monday har du säkert hört talas om (skrivit mer om det här) och dagen till ära bjuder jag här på ett recept på klassisk stroganoff med twist av q – quorn och quinoa.

ingr_quorngryta

 Quornstroganoff

  • 1 paket quornbitar
  • 2 finhackade gula lökar 
  • 2 dl grädde (alt. kokosgrädde)
  • vatten efter behov för önskad konsistens
  • 1 msk tomatpuré 
  • 1 msk kinesisk soja 
  • salt och peppar 
  • 1 msk olja till stekning

Gör så här:

  1. Fräs quorn i oljan tills den fått fin färg. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut.
  2. Tillsätt grädde, vatten, tomatpuré och kinesisk soja. Koka ca 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med kokt quinoa och en god sallad.

quorn_ata

Jag tjuvstartade med detta och en köttfri söndag, mycket gott, och veckodag spelar ju ingen roll. Just enjoy it!

I samarbete med Quorn.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.