TBT 2009-2014

tbt_ar

Godmorgon torsdag med en ordentlig ”throw back”. En av de häftigaste sakerna med att blogga är att kunna blicka långt tillbaka i tiden. Jag som skriver väldigt personliga inlägg har flera års dagbok i text och bild att bläddra bland, från 2009 till idag. Här är några exempel:

15 dec 2009: Dagens träning – kondition, benstyrka, balans och TÅLAMOD:

Vintern har kommit till Stockholm och dubbdäcken har åkt på min cykel. Idag fick jag ordentlig träning på vägen till och från stan med två barn i cykelvagen + massa snö! Det gick inte snabbt på vägen hem och jag ångrade mig lite att jag tagit cykeln. I uppförsbackarna fick jag nästan ha på lägsta växeln och fick ordentlig puls av att trampa som en galning för att ta mig fram. Inte något jag rekomenderar, men fick i alla fall bra kondition-, ben- och balansträning. Barnen var också superduktiga där bak och vi fick alla tre träna vårt tålamod när jag vinglade fram längs vägarna.

8 dec 2010: Ryggen, magen och jag

Efter en kopp kaffe (jo, jag tycker faktiskt det är gott fortfarande och behöver koffeinkicken) gav jag mig på ett rygg/baksida axlar/biceps-pass. Det känns fortfarande bra så länge jag inte kör för tungt, men jag måste säga att det är tråkigt att inte träna mot ett mål att bli starkare/mer deffad/få bättre kondis/tävla. Att inte pressa sig eller jobba mot toppformen. Visst är det skönt att ta det lugnt ibland, men tävlingsmänniska som jag är vill jag ha något att jobba mot. Men va fasen. Jag får väl tävla om största magen istället.. 😉

Mitt snabba pass bestod av:

  • Stående rodd – (i superset med) Latsdrag, 4 set/övning
  • Hög rodd i kabelcross, 3 set
  • Stående baksida axlar, 3 set
  • Liggande baksida axlar, 3 set
  • Bicepscurl i kabelcross, 4 set
  • Axelrotation i kabelcross, 3 set/arm

12 dec 2011: Våren är här

Kan ju alltid blunda och låssas när jag tjuvstartar med linne och byxor från Röhnisch vårkollektion. Nej, jag vill inte hoppa över julen som är så mysig, men att låta snygga träningskläder vänta till rätt säsong vore synd. Gillar den lite längre och rynkade mudden på träningbyxorna. Snyggt och bra med mudd vid yoga så att byxorna inte klider ner vid upp-och-ner-possitioner. Finns att köpa våren 2012.

Idag blir det dock ingen yoga utan högrepsträning för axlar, bröst och biceps. Sen plåtning med Aftonbladet WellnessRoligt, men är lite nervös för vad tvillingarna ska tycka om sin plats i kulisserna. De vill helst stå i rampljuset själva 🙂

7 dec 2012: Pappafritt

”Oj är klockan redan 8?!” är min tanke när jag äntligen sätter mig ner med min sena gräsänkemiddag bestående av kesellamix med bär och yoghurt, äpplen och nybakat knäckebröd med ost. Jonas är på Fitness Festivalen i Göteborg och jag har varit på Hugos avslutningsdans på BASE 23 (bild därifrån med vettskrämda tvillingar och uttråkad Hampus på första parkett).

Efter det har kvällen varit ett enda race av en maskin tvätt, pannkakor på löpande band till 4 små vargar, 4 bajsblöjor, välling, bebisdusch, nej hit, stop dit, kramar, pussar, godnatt! Förstå att min träning inte tar slut när jag kliver ut från gymmet. Fitnessfestival JÄMT kan man säga..

lucia2013

12 dec 2013: Lucia nu och då

Dagens luciaframträdande gick kanonbra och alla sjöng så vackert att jag fick kämpa med att blinka bort tårar hela tiden. Just när barn sjunger gör mig nostalgisk och sentimental. Jag känner verkligen hur min lilla gosse i strut känner. Hur STORT det här är för honom att mamma, pappa, lillebror och klasskompisarnas familjer är där och tittar på det dom tränat inför så länge.

Kan ändå inte skylla på en tidig morgon och tårar att jag är så suddig. Nej Jonas har aldrig varit någon bra fotograf, och jag själv kände mig långt ifrån suddig. Tvärtom pigg som tusan av kaffe, lussebulle och pepparkakor efter luciatåget. Och lycklig! Det här var första gången på jag vet inte när som jag avslappnat stannade kvar en lång stund efteråt, presenterade mig för flera nya ansikten OCH åt av det som bjöds. Detta i jämförelse med förra året då jag stressat drack en kopp svart kaffe för att hasta iväg till gymmet och hinna träna. Tidigare år har jag visserligen varit social, men aldrig fikat. Gör om gör rätt!

Jag har sagt det förr – att jag inte vill framhäva träning och hälsosam mat som något dåligt, men för egen del vill jag inte att det ska vara så livsviktigt att det går ut över allt annat. När jag såg Hugos nöjda blick där jag stod och pratade och mumsade lussebulle ville jag gråta ännu en skvätt. Eller en flod.

julsoffa14

11 dec 2014. Idag!

Ingen smickrande bild av mig direkt och äldsta sonen har som vanligt gömt sig, men en högst verklig bild av livet idag. För det förändras. Kroppen, knoppen, inställningar, mål, livet och tankarna. De största förändringarna jag ser under denna tidsperiod är frisyren, muskler och kroppsfett samt en mage som vuxit och krymt med ett fördubblat antal barn som följd, min inställning till och ”kändisskap” som bloggare, jag har använt olika sätt att tjäna pengar på samt fått en ordentlig lärdom om kost, träning och relationen till detta.

Själva träningsmängden ser ungefär lika dan ut då som nu – det har varit en del av mitt liv sen barnsben. Bara lite lättare när jag var gravid/efter graviditeten, tyngre/mer under klassigeråret, en total paus för ett år sen, och mer tid för återhämtning idag – annars lika passionerat. Det som förändrats är kunskapen och erfarenheten kring den. Idag har jag en ödmjuk inställning till det mesta. Jag vet att det inte alltid är så enkelt, men också att det hjälper att tänka just så – att ta det cool, se livets ljusglimtar och möjligheter och inte dömma andra eller sig själv. Det är lätt att se tillbaka på hur man tänkte och agerade då och tycka ”HUR kunde jag tänka så?”, men vi formas av våra erfarenheter, växer och vandrar vidare.

Trevlig torsdag!

3 Comments
  1. Kul tillbakablick! Gillar också att kolla tillbaka i bloggen ibland och slås då av hur mycket man hinner ändra sitt tänk och inställning på några år. Det märks i din blogg att du har fått en mer balanserad syn på hälsa.
    Kram å glad lucia!

Leave a Reply

Your email address will not be published.