Supersmoothies

ans_smothie

Smoothies är inget jag dricker så ofta. Inte för att jag ogillar, men jag tycker helt enkelt bättre om att äta med sked och känna var smak för sig. Samtidigt ser jag fördelarna med att snabbt få i sig en bra frukost/mellanmål – allt i ett, utan att ens behöva tugga.

smothie_ingr

Under tiden jag ätit enligt matschemat har skåpen samlat på sig diverse prover på specialprodukter. I fredags testade jag göra ”världens nyttigaste chokladbollar” (oväntat även världens GODASTE om jag får säga min mening) och idag höftade jag ihop en slags ”supersmoothie”. Bladspenat, banan, frysta hallon, en skopa Gourmet-Pro Vanilj, 1 tsk spirulinapulver, 1 msk kokosolja och mellanmjölk. Blanda och blunda så smakar det riktigt gott 🙂

Går lika bra att göra utan specialprodukterna, som kan vara minst lika ”super”. Ja det går att ha i lite vad som helst som finns hemma i kylen. Något sött (ex. banan/honung) + något fräscht (ex. pressad citron/äpple/annanas/kokosvatten) + något mättande (ex. havregryn/avocado/banan/ägg/kesella/yoghurt) + något kallt (ex. frysta hallon/mango/jordgubbar/glass) är tips för en lyckad smoothie. Vill du ändå ha i något som anses vara superlivsmedel är blåbär/vetegroddar/spenat/havregryn exempel på näringstäta saker att ha i.

fruk_smothie

Till smoothien en ostmacka, te och en skål med yoghurt, blåbär och Bran Flakes. Smoothies förblir nog en ovanlighet till min frukost, men ändå bra grund – speciellt inför releaseeventet Your Next Move med massa superinstruktörer senare idag. Jag och ett antal andra instruktörer/träningsmänniskor ska få testa ett par klasser och lyssna på en föreläsning om ledarskap och kommunikation på SATS Spårvagnshallarna. Kul och intressant.

jj_koja

Det är skönt att Jonas är tillbaka så att jag kan komma iväg lite som idag. Efter en hel singelmammavecka förstår han mitt behov av vuxentid, samtidigt som jag gärna gör saker ihop med hela familjen när vi väl är samlade. Men det hinns också med nu på förmiddagen. Först ett byggprojekt i dubbelsängen, sen UNO och stora söndagsbadet. Skön söndag!

4 Comments
  1. Jag äter alltid smoothie med sked, funkar alldeles lysande! Brukar även toppa med kokos”chips” & valnötter så blir det ännu godare & matigare (brukar inte ha så mkt fett i själva smoothien)

    Ett tips är att äta kokt ägg till istället för att ha det rått i, vi kan inte tillgodogöra oss proteinet speciellt bra i rått ägg.

    Tack för en fantastiskt bra blogg! Du hjälper många i kampen mot ortorexin, inklusive mig själv.

  2. Vilken otrolig inspirationskälla du är! Det är varje dag lika roligt att besöka din blogg och ta del av den fantastiska resa du gör. Jag tycker du är otroligt stark och modig som har låtit dina läsare ta del av din behandling. Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.