Magplåtning

Historien med min breda diastas går vidare. På bilden ovan drar jag in magen och man ser tydligt hur brett mellanrummet mellan de raka magmusklerna är, speciellt ovanför naveln. Slappnar jag av helt hänger magen ut som på en gravid i vecka 18 ungefär. Varken roligt eller skönt då jag vid okontrollerade rörelser kan få ont.

Efter tidigt PT-träning på Rosa Skrot och en pressfrukost ska jag åter besöka samma läkare som skrev en remiss om operation till Danderyd Sjukhus. Han ska ta bilder av magen (då inte i indraget läge) som sen ska skickas för en ny bedömning till Karolinska Sjukhuset eftersom de inte utför operationen på Danderyd. Som sagt – never ending story!

12 Comments
  1. Aha, och där fick jag svar på det jag funderade över tidigare, hur man vet. Nu förstår jag precis. Hoppas verkligen du får hjälp. Det estetiska är en sak, men att ha ont och behöva tänka på varenda rörelse som påverkar magen – så ska man inte behöva ha det!

  2. Synd att inte den förra operationen fick önskad effekt, jag som trodde att det hade gått bra och med önskat resultat på muskulaturen. Inte för att du gärna genomgår ny operation men jag hoppas på bättring och att de kan lösa situationen bättre framöver

  3. Hoppas att det har gått bra!! Håller tummarna! Jag tycker såklart att du är jättefin, men om man upplever besvär så vill man ju få hjälp med det!
    Kram kram

  4. Precis sådär ser min mage ut också (jag har liknande kroppsbyggnad, har också jobbat hårt för att få en stark core), fast det är ca 3,5 år sedan jag födde mitt yngsta barn. Jag känner verkligen, verkligen igen mig i dina beskrivningar av det här problemet. Ständigt det här med att man ser gravid ut, särskilt eftersom naveln ploppat ut och syns genom kläderna (fast man sätter ju inte på sig vilka toppar som helst nuförtiden pga detta…), och att man liksom blir trött i ryggen för att man inte har stödet från magmuskulaturen, alltid lite rädd att nåt barn ska råka trycka in handen i glipan när man leker eller brottas… Med inspiration från sig så gick jag till min husläkare för bedömning för några veckor sedan och hon skrev en remiss till kirurgklinik. Nu har jag fått kallelse och ska dit nästa vecka. Någon slags minimiönskan är i alla fall att få bollnaveln åtgärdad, som du fick. Men vi får väl se hur det går… Tack för att du skriver om detta!

    1. Vad bra att du får det kontrollerat Helena. Skriv gärna & berätta hur det gått sen.

      Önskar dig all lycka till med din mage!

  5. Hej Anna!
    Hittade hit när jag sökte runt på navelbråcksoperationer och diastasis recti.
    Jag har blivit erbjuden att operera bråcket men inte muskeldelningen. De säger att det håller inte att sy ihop muskulaturen….
    Hur har det gått för dig? Har det löst sig?
    Vänliga hälsningar
    Gissell

Leave a Reply

Your email address will not be published.